10 ting du skal overveje, inden du køber en barnevogn

10 ting du skal overveje, inden du køber en barnevogn

Det er én af de ting, der lyder simpelt: “at vælge en barnevogn?” Den skal bare være holdbar, stilfuld og moderne.

Simpelt, indtil du begynder at udforske de mange muligheder. Når du skal vælge en barnevogn, kombivogn eller en klapvogn, skal den passe til din livsstil. Skal den være kompakt, så den kan stå i dit skab? Eller skal den have den helt rigtige mængde plads til alle dine indkøb du skal ordne på turen? Skal den fungere bedst i byens gader eller på ujævnt terræn?

Med så mange vigtige beslutninger, vil vi forsøge at gøre dit liv som gravid en smule lettere, ved at give dig vores top 10 ting du skal overveje, inden du køber en barnevogn.

1. Komfort og sikkerhed

Komfort og sikkerhed er naturligvis prioritet nummer et. Er den EU godkendt? Er den fremstillet i Øko-Tex materialer ? Har den gode bremser? Når det kommer til barnevogne, er det altid bedre at forebygge end at helbrede.

2. Plads i hjemmet

Overvej hvor meget plads du har derhjemme og om din udvalgte barnevogn vil passe ind. Hvor stor er din entre samt de andre områder du skal manøvrere dig igennem? Rejser du hyppigt med bil eller tog? Vil du være nødsaget til at bære på barnevognen? En hurtig kontrol af barnevognens dimensioner bør derfor ligeledes være en prioritet og kan spare dig en masse besvær i fremtiden.

LÆS OGSÅ:  Gode råd til vedligeholdelse af din barnevogn

3. Terræn

Er din plan at køre på brosten, at tage på jævnlige ture i naturen eller at gå på kryds og tværs af byens gader? Så skal du gå efter robuste hjul med god støddæmpning. I videoen herunder, kan du se hvordan Bebettos nye nye  DMS og SAS teknologi stabilisere hjulene og gør turen behagelig for dig og ikke mindst den lille.

4. Trapper

Hvis du ved, at du løbende skal op ad trapper, bør du overveje en letvægtsbarnevogn. At forsøge at bære et barn med den ene arm, imens du kæmper med en sværvægtsbarnevogn med den anden,  er en erfaring, du med sikkerhed ikke har lyst til at prøve. Overvej hvor meget du med rimelighed kan bære og planlæg derefter.

5. Tilpasningsevne

Du vil sandsynligvis gerne have en barnevogn, som du kan bruge ud over 6 måneder. Derfor skal du vælge en vogn, der er fleksibel. Vær opmærksom på at nogle barnevogne siger, at de er egnet til op til 3 år, imens deres vægtrestriktioner er urealistiske for børn i den aldersgruppe. Husk at læs op på barnevognens dimensioner.

LÆS OGSÅ:  Autostole: love og regler - hvad skal man kigge efter?

6. Bremser

Hvor er de placeret og hvordan hvordan fungere de? Hvis den f.eks. er vanskelige at betjene med foden og du elsker at gå med åbne sandaler og en flot pedicure, skal du måske overveje barnevognen igen.

7. Højde

Hvis du eller din partner er særligt høje, kan det være nødvendigt at have med i overvejelserne, inden du vælger en barnevogn. Nogle barnevogne har ikke justerbare styr, hvilket betyder at I kan risikere at skubbe vognen i en foroverbøjet stilling, hvilket er enormt dårligt for din ryg. Der findes masser af modeller, der har mindst tre forskellige, justerbare højder – så tag et godt kig og find en med et styr, der passer dig bedst.

8. Ekstrafunktioner

Forudse hvad du i forvejen skal bruge af ekstrafunktioner. Følger der f.eks. en autostol med, eller skal den købes separat? Kan autostolen fastsættes på barnevogns stellet? Er der effektiv solafskærmning? I videoen herunder kan du bla. se de mange funktioner Bebettos kombivogne har af muligheder og funktioner. Se vores udvalg af Bebetto kombivogne her.

9. Interaktion

Ideelt set kan en klapvogn både være fremadvendt og vende mod forældrene. På den måde kan din lille opleve interaktion og en følelse af sikkerhed, samt engagement i omverdenen, når  du (eller de!) har lyst til det .

LÆS OGSÅ:  Gode råd til vedligeholdelse af din barnevogn

10. design

Lad os se det i øjnene, ingen ønsker at halte bagefter når det gælder en smart barnevogn. Vi kan foregive, vi er ligeglade med hvordan det ser ud, men i virkeligheden, ønsker alle en barnevogn, der er moderne og har et smart design, Naturligvis prioritere man forskelligt fra mor til mor. Find ud af hvad der er de vigtigste faktorer for dig og spørg dig selv “vil det fungere for mig?” og “kan jeg overhovedet lide det?”.

Har du brug for inspiration?

 

(Besøgt 212 gange, 2 besøg idag)

Tilmeld nyhedsbrev